Yrittäjän visiosta oikeaksi tilaksi

Poutaworks auttoi Toisen Toimiston uutta yrittäjää konkretisoimaan haaveista ja visioista liiketoimintaa ja yrityksen henkeä tukevan co-working-tilan. 

Poutaworks vastasi tilan tila- ja sisustussuunnittelusta, kaluste- ja materiaalivalinnoista sekä tilan somistamisesta tavoiteltuun tunnelmaan.

Asiakas: Toinen Toimisto (260m²), Tampere

Työn sisältö: Sisustussuunnittelu, Työympäristön tilasuunnittelu, Somistaminen, 3D-visualisointi, Mittatilauskalusteet

Kuormaa jakamassa

Kun Poutaworks saapui kuvioihin, odotti Tampereen Finlaysonilla autio 200 neliön tila sekä tiukka aikataulu: toimitilan avajaiset olisivat parin kuukauden päästä.

Koska aloittavan yrittäjän resurssit kannatti suunnata tarkasti, päätti Kati Haikola-Mehtälä, Toisen Toimiston uusi yrittäjä, ulkoistaa tilan sisustamisen ja tilasuunnittelun ammattilaisille. Näin hän pystyi keskittymään itse yrityksensä ydintoimintaan: yritystoiminnan käynnistämiseen ja kasvattamiseen, verkostojen luomiseen sekä tilan markkinointiin.

Poutaworksin Toisen Toimistolle suunnitteleman tilan osti käyttöönsä co-workingtiloihin erikoistunut ketju Innovation Home vuonna 2021. Innovation Homella on co-working tiloja Tampereen Finlaysonin lisäksi myös Helsingissä, Lapissa, Los Angelesissa ja Singaporessa! 

Sopivassa suhteessa laatua
ja löytöjä

Poutaworks auttoi poimimaan eri toimittajilta tarpeisiin ja budjettiin parhaiten sopivat vaihtoehdot.

Tilaan valittiin kulutusta kestäviä laadukkaita materiaaleja, sekä kotoisan tunnelman tuovia sisustuksellisia elementtejä ja viherkasveja.

Sisustuksessa yhdistettiin mm. yrityksen brändiin sopivia räätälöityjä tekstiileipintaisia kalusteita, leasing-kalusteita sekä hieman edullisempia valmiskalusteita.

Virheitä välttämässä

Poutaworks kuunteli tarkoin toiveita, mutta uskalsi ehdottaa myös muuta tarpeen tullen.

Työpajatilaan yrittäjä toivoi esimerkiksi suuria massiivipuupöytiä. Suunnittelijan suosituksesta yli 60kg kappaleeltaan painavat, helposti kosteudesta ja kolhuista vaurioituvat, vaikeasti liikuteltavat pöydät vaihtuivat kuitenkin monikäyttöisiksi Kinnarpsin Trixagon-pöydiksi. Geometriset pöydät voidaan järjestää kymmeniin eri muotoihin tapahtuman tarpeen ja luonteen mukaan. Lisäksi pöytien saaman erikoispinnoituksen jälkeen niitä voitiin käyttää valkotaulupintoina. 

Yrittäjän alkuperäistä toivetta ei kuitenkaan täysin sivuutettu: tammi siirtyi suureksi näyttäväksi pinnaksi työpajatilan lattiaan luomaan tapahtumille saman hienostuneen, luonnollisen ja lämminhenkisen tunnelman!

Tunnelma kohdallaan

Poutaworks tunnisti yritystoiminnan ja tilan käyttäjien kannalta keskeisimmät toiminnot ja jakoi tilan viiteen vyöhykkeeseen. Vyöhykkeiden tunnelma ja kokonaisilme visualisoitiin 3d-kuvin sekä konkreettisin esimerkein tilassa käytettävistä tuotteista ja pintamateriaaleista.

Kati kiitteli, että hänelle suunniteltiin kalustuksen sijaan tilan kokonaistunnelma – tilasta tuli näin kokemuksellinen ja se on herättänyt paljon posiitivista palautetta myös somessa tilan käyttäjien parissa!

Haluatko sinäkin viedä tilasi uudelle tasolle? Ota yhteyttä ja varaa ilmainen alkukartoitus!

Projektista sanottua