Sisustussuunnittelu-palvelut uuden toimitilan haltijalle

Odottaako yritystänne jo uusi toimitila, mutta  tarvitsette apua toimintojen ja kalustuksen sijoittamisessa? Poutaworks auttaa toimiston sisustussuunnittelussa, jonka avulla uuteen toimitilaanne saadaan yhtenäinen, yrityskulttuuria tukeva ja näyttävä sisustus.

Poutaworks yhdistää suunnitteluun yrityksen johdon näkemyksen lisäksi myös henkilöstön toiveet, osallistamalla heidän mukaan käyttäjäkeskeisillä menetelmillä. 

Pohjapiirrustus uudesta optimoidusta istumajärjestyksestä, joka oli osa Jolla Oy:n työympäristö- ja toimitilasuunnitteluprojektia Tampereella 2021.

Näin toimitila muuttuu yritykselle omannäköiseksi tilaksi:

1. Johdon näkemys

Toimiston sisustussuunnittelu alkaa kartoittamalla, mitkä ovat tilamuutoksen strategiset tavoitteet ja budjetti.

2. Käyttäjien näkemys

Suunnitteluun yhdistetään käyttäjätutkimuksella tilan käyttäjistä saatua tietoa. Näin tila tukee parhaiten erilaisia käyttäjiä ja käyttötilanteita.

3. Luovuus ja tekninen taito

Tilat saavat yritykselle omaleimaisen ja miellyttävän ilmeen. Suunnitteluratkaisuissa otetaan huomioon RT-standardien mukaiset mitoitukset sekä kestävät, toimitiloihin sopivat materiaalit sekä vihersisustus.

Asiakkaiden kommentteja

Uuden toimiston sisustussuunnittelusta

Sait visioni eloon. Puhuin kovasti ja kerroin, mistä haaveilen, mutta en osannut sanoa, mitä, mihin ja millä tavalla. Sinä teit unelmastani todellisen, koska kuuntelit ja ymmärsit, mitä halusin. En voisi olla onnellisempi siitä, että löysit tämän kauneuden.

Usein kysyttyä

Toimisto- tai toimitilasuunnittelun hinta riippuu suunniteltavan kohteen pinta-alasta, osallistettavien henkilöiden lukumäärästä sekä toteutusbudjetin suuruudesta. Tässä muutamia hintaesimerkkejä:

  • Henkilöstöä osallistavat kyselyt alk. 350 €
  • Sisustussuunnittelu alk. 750 €
  • Sisustuskonsultointi 90 € / h


Hinnat alv. 0%

Poutaworks auttaa asiakkaita Tampere – Pirkanmaa – Pääkaupunkiseutu -alueella.

Kysy rohkeasti tarjousta työympäristö- tai toimitilasuunnitteluprojektista!

Projektin lopputulokset riippuvat siitä, kuinka laajan suunnittelutyön olet valinnut toimitilallesi. Saat alkukartoituksen jälkeen aina tarkemman tarjouksen, josta ilmenee tarpeeseesi sopivat toimenpiteet ja niihin liittyvät lopputulokset.

Lopputuloksina projektin laajuudesta riipuen:

  • Priorisoidun listan käyttäjien tarpeista 
  • Uuden tilan toimintojen ja kalusteiden sijainnit pohjapiirrustuksen avulla
  • 3D-visualisoidut kuvat muutoksesta
  • Listauksen tilaan hankittavista uusista kalusteista ja materiaaleista
  • Ehdotelman vihersisustuksesta
  • Lisäksi projektin laajuudesta riippuen

Varaa tästä ilmainen alkukartoitus!

Toimitilojen tarvekartoitus ja toimenpide-ehdotukset, eli  varsinainen sisustussuunnittelu ja käyttäjien osallistaminen,  syntyvät nopeasti 2 – 4 viikossa. Jos tilamuutoksen toteuttaminen vaatii uusien kalusteiden tilaamista tai mittatilauksena tehtäviä verhoja tai kiintokalusteita, kannattaa lisätä aikatauluun vähintään 4 – 6 viikkoa, sillä tuo on yleisin toimitusaika tilaustuotteille toimittajasta riippumatta.

Lisäksi tilamuutoksen toteutusaikataulu riippuu valtsemanne urakoitsijan aikatauluista ja tilamuutoksen laajuudesta.

Kun sisustusta suunnitellaan kotioloihin riittää, että sisustussuunnittelija keskustelee työn alkaessa työn tilaajan tai yksittäisen yhteyshenkilön kanssa. Tämä on perheessä usein se henkilö, jota sisustaminen eniten kiinnostaa. Lisäksi kotiin liittyvät tarpeet ja toiveet tyylin suhteen on helppo käydä kerralla läpi keskustellen.

Työympäristöjä ja toimitiloja käyttää kuitenkin useampi henkilö, joiden mieltymykset, tarpeet ja toiveet voivat erota voimakkaasti toisistaan. Käyttäjäkeskeiset menetelmät, kuten online-kyselyt, ryhmähaastattelut ja työpajat auttavat kartoittamaan paremmin tilan moninaisia käyttäjiä ja käyttötilanteita sekä tunnistamaan, mitkä toiveista olisivat keskeisimpiä yleisen viihtyvyyden varmistamiseksi. 

Osallistamalla käyttäjät mukaan tilasuunnitteluun varmistetaan, että suunnitteluratkaisut tehdään tilan oikeiden käyttäjien näkökulmasta – ei pelkästään yksittäisen asiantuntijan, kuten ulkopuolisen sisustussuunnittelijan tai sisustamisesta yrityksen sisällä kiinnostuneen henkilön toimesta. 

Käyttäjäkeskeisten menetelmien avulla saatava tieto auttaa yrityksiä kohdentamaan suunnitteluratkaisut ja budjetti niihin tekijöihin, jotka merkitsevät eniten tilan käyttäjille ja joita parantamalla muutoksesta saadaan vaikuttavin.

Haluatko keskustella lisää käyttäjäkeskeisestä suunnittelusta osana työympäristön ja toimitilan suunnittelua? Ota yhteyttä, jutellaan lisää!